Perfekt vær for å være inne

Eller: Skikkelig grisevær! Det laver ned med store, våte snøfiller tett i tett, på havet blåser det stiv til sterk kuling, flyplassen er stengt i flekkene og man skal virkelig ha en god grunn for å ta på tur noen vei i dag. Hvis man i det hele tatt kommer seg fram. Rolf Terje er på Skjervøy i et møte og hurtigbåten på ettermiddagen ble kansellert på grunn av været, så han måtte vente på hurtigruta klokka halv åtte om kvelden. Da er han hjemme ved midnatt. Tipper det har vært en lang dag. At han orker!
Han måtte altså dra i går ettermiddag og kunne heldigvis overnatte hos Hjørdis og Terje nok en gang. Han har brukt en hel dag av fritiden sin, en avspaseringsdag, til å være på Skjervøy for å delta i et møte som tok kanskje 1 time? Og kommer altså heim midt på natta. Hvis ikke han nå går av som formann i det bygdelaget så blir jeg potte sur!
Klart det er i egen interesse at vi på øya har vei å kjøre på, båtanløp og ikke minst ei kai å komme i land på, men det gjelder jo for alle. For all del – det er mange som har jobbet og fortsatt jobber mye for bygdelaget på andre områder: Dugnader, fester, butikk, enda flere dugnader, utallige opp gjennom årene. Og så er det andre som bidrar minimalt eller nesten null. Vet ikke om de holder seg for gode til å «menge seg» på dugnad og slikt eller de tror det er noen som har det som «jobb» og ikke har annet å gjøre? Dem om det. Vi fra arbeiderklassen har det jo også ganske trivelig når vi jobber og setter pris på fellesskapet.

Nei, uten kai har vi ingenting. Hvis vi ikke kommer oss til øya våres, hva hjelper det da å ha trivelige hus og hytter og godt miljø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s