Bare et stykke tøy?

Debatten raser: Hijab eller ikke i politiet. Ser på TV og ellers at de som kler seg i dette tøystykket (og andre) prøver å gjøre det til et spørsmål om religionsfrihet og ytringsfrihet. Vet dere hva – så dumme er vi ikke! Se på flagget – bare et stykke tøy? Ja, men det er symbolverdien som gjør det så mektig.

For det første: Politiet har en særstilling i Norge. De har stor tillit, spesielle fullmakter og en av forutsetningene for det er at de er og fremstår som nøytrale. De er uniformerte. Hvis man skal tillate hijab, man også tillate andre symboler enten det er tøystykker, kalotter, kors eller hva det måtte være. Nei og atter nei! Fri meg fra et slikt politi!

Men for meg er det aller viktigste at hijab er et skrikende synlig symbol på kvinneundertrykking og ingenting annet. De kan påstå at de bruker det frivillig så mye de vil. Hvorfor går ikke muslimske menn med hijab? Hva er den rasjonelle begrunnelsen for det? Og det er vel ingen menneskerett å få være akkurat politi? Jeg står ikke i statskirken og kan ikke bli prest. Logisk. Det er vel å ta konsekvensen av valg man gjør.

3 tanker om “Bare et stykke tøy?

  1. HeisannNo prøver jeg for tredje gang å legg noe inn her. Skal tydelig ikke være for amatører… det har vært ei hyggelig stund og lese igjennom det du har skrevet, Janne K.Skal komme sterkere tilbake når jeg ser om den funker denne gang.Hils kjente.Klem fra Nina

  2. Hurra!! Det virket denne gang. Nå kan jeg jo bare skrive i vei.Er helt enig med deg ad det der «tøystykket».Det får være måte på til integrering…Og jeg har planer om at vi også skal se «Nord» til helgen. Så «Jernanger» og likte den godt. Ga noen innspill til litt ettertanke, og det er ikke til «forkleinels».Så flott at dere fikk tak i billette til Bruce i Bergen. Hvilken dag? Dere må bo hos oss!! Blir veldig hyggelig! Mor hadde sist torsdag blitt åtti år om vi hadde fåt beholde henne. Det er utrolig at det er femten år siden hun døde og tretti år siden tante Sonja døde. Jeg blir litt vemodig og sentimental på slike dager.Vel, alt er vel her. Det snør ute og han som må brøyte med traktor er ikke like begeistret som jeg over det hvite som faller ned. Men vi står han av.God klem igjen.Nina

  3. Vi fikk nok ikke «Brus i Bergen», det var håpløst. Men vi fikk i Stockholm og det kan man alltids være glad for. Det er den 7. juni. Jeg prøver enda å få billett til Bergen den 9. juni for da kan jeg ta den «på hjemvei» fra Stockholm! Har alltid syntes at en Bruce-konsert var litt for lite og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe med det. Vi får se. Takk for tilbudet i alle fall. I`ll be back!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s