Lørdager

En flott dag med strålende sol og kaldt, godt gammeldags vintervær. Lørdagene er som de er hos oss: Sein frokost for min del – Rolf Terje litt tidligere. Han henter avisa og sitter i vinterhagen og nyter freden før jeg kommer subbende passe halvvåken som vanlig. Som oftest har han også vært hos vår nærmeste nabo bakeriet Steike godt og kjøpt ferskt brød, kanelsnurrer og annet «slikkeri». Da er det bare å sette seg til med te, avis og f.eks. en nybakt kanelsnurr. Å salige stund! Stillhet og god tid – det er en luksus jeg nyter i fulle drag.

Så går som oftest han ut og handler litt til helga, jeg gidder ikke gå ut i byen hvis jeg ikke har spesifikke ærend. Jeg begynner kanskje med litt husarbeid: Rydde på kjøkkenet, støvsuge, tørke støv og alt det man av og til må gjøre for at det ikke skal bli utrivelig.

I dag skinte som sagt sola og gud_hjelpes kordan vinduene ser ut!! Og hvordan kan det bli så mye støv på gulvet i løpet av ei uke når det stort sett bare har vært to eldre mennesker som har tuslet omkring her noen ettermiddags- og kveldstimer? Det er ikke til å forstå. Tørrmoppen ble svart med pelskanter! Satte i gang med å pusse glassvinduene og dørene mellom stua og vinterhagen med Jif spray og frottèklut, men fikk det ikke bra. Prøvde så med Ajax-vann og vindusnal, men det ble heller ikke bra. Til slutt måtte eg gå over til mer gammeldagse metoder: Bøtte med Ajax-vann, vaske med tue og gni over med sammenkrøllet avispapir. Det med avispapiret har jeg fra min mor, hun brukte alltid det og vinduene var blanke og skinnende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s